perjantai 7. kesäkuuta 2013

Moi!
Tänään tehtiin sitte pizzaa ja jälkkäriksi kääretorttua ja mansikkarahkaa! :)

Elikkäs ekaksi pizzapohjan ohje:

~ 2dl vehnäjauhoja
~ 1tl leivinjauhetta
~ ripaus suolaa

^ sekoita keskenään ja sitten

~ 25g voita
~ maitoa hieman alle 1dl

valmistus:

 ~ Voi sulatetaan, sekoitetaan maitoon ja lisätään kuivien, keskenään sekoitetuiden aineiden joukkoon. 
Täytä pizza mielesi mukaan ja laita uuniin 225 asteeseen n. 15minuutiksi.

--------------------------------------------------------------

Mansikkarahkan ohje:
~ 2dl kuohukermaa
~ 1prk maitorahkaa
~mielesi mukaan mansikoita 
~ 1tl vanilijasokeria ja oman mielesi mukaan sokeria

valmistus:

~ Sulata mansikoita hieman, sitten vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon mansikat ja vatkaa ne tasaiseksi. 
Sitten lisää maitorahka ja mieleisesi määrä sokeria ja vanilijasokeri. Valmis!


-----------------------------------------------------------------

Kääretortun ohje:

~ 4kananmunaa
~ 1 ½ sokeria
~ 1dl vehnäjauhoja
~ 3/4dl perunajauhoja
~ 1tl leivinjauhetta

Leivinpaperille: 
~ hienoa sokeria

Täyte
~ Kermavaahtoa
~ Mansikkarahkaa
~ Murskattuja mansikoita

Valmistus:
  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla.
  2. Sekoita vehnäjauhot,perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.
  3. Vatkaa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi kaapimella sekoittaen.
  4. Levitä taikina uunipellille ja paista torttua uunin keskitasossa 6-8minuuttia.
  5. Ripottele pellin mittaiselle leivinpaperille vähän sokeria ja kumoa torttu sille. Irrota alustana ollut leivinpaperi ja anna torttupohjan jäähtyä.
  6. Levitä täyte torttulevylle ja kääri se rullalle paperin avulla. Kääri alku erittäin tukkaan sormilla painellen ja jätä saumakohta alas piiloon.
  7. Anna tortun jäähtyä paperiin käärittynä. Leikkaa kääretorttu parin sentin paksuisiksi viipaleiksi tarjoilua varten 
  8. Nauti ! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti